هدف: نورپردازی نمای ساختمان

نام پروژه: مارینا

کاربری ساختمان: مسکونی

محدوده: تهرانپارس

تصاویر پروژه:

هزینه های نورپردازی نمای ساختمان مارینا (زمان اجرا 1396)

  • تعداد 4 عدد جت لایت 10 وات امبر و 10 عدد آفتابی جمعاً به مبلغ 3.780.000
  • تعداد 4 عدد وال واشر 9 وات امبر و 10 عدد آفتابی جمعاً به مبلغ 1.939.000 تومان
  • تعداد 3 عدد وال واشر 18 وات آفتابی جمعاً به مبلغ 714.000 تومان

این مجتمع مسکونی در فلکه اول تهرانپارس و چهارراه رشید تهران قرار دارد. با توجه به بازدید میدانی و همچنین اطلاعات دریافتی از کارفرمای محترم جهت نورپردازی نمای ساختمان  در این پروژه در می یابیم که یک پروژه با زیر بنای زیاد و طبقات متعدد که با توجه به اینکه نبش دو خیابان قرار دارد و یک ساختمان شمالی است یک منظره خاص و قابل توجه دارد. همانطور که در تصویر ملاحظه می فرمایید این ساختمان دارای یک نما با معماری کلاسیک می باشد. یکپارچگی این دو نما و ستون های بلند و همچنین و جود کنسول ها و سرستون ها ایده نورپردازی نمای ساختمان برای این پروژه را  به شیوه ترکیبی از نور خطی و حجمی را به ذهن می رساند. به همین منظور برای ستون های بلند از پروژکتورهای خطی زن استفاده می کنیم و برای کناره قاب پنجره ها از  نور های خطی ریسه ای استفاده می شود.

برای نورپردازی نمای ساختمان  مذکور در سطح اول نور در ارتفاع سقف طبقه اول نیز یک سری والواشر و پروژکتور برای دیواره ها در نظر می گیریم تا یک نور ملایم روی این سطح از نما داشته باشیم. همچنین برای کنسول بالا و ابزارهای سطح آن نیز با همان ریسه ها و به صورت نور مخفی نورپردازی می کنیم.

همچنین برای نورپردازی نمای ساختمان مورد نظر در قسمت همکف خیابان ها از چراغ های دفنی و برای روشنایی پیاده رو از چراغ های سقفی استفاده می کنیم.

توجه به این نکته که تداخل نور حجمی پروژکتورها و والواشرها با نور خطی ریسه ها به نمای نورپردازی شده آسیب نرسد حائز اهمیت است. البته قاعدتا مشکل تداخل نور در ارتفاع پایین و نزدیک به منابع نوری پروژکتور و والواشر بیشتر دردسرساز خواهد شد ولی هرچه ارتفاع بیشتر می شود این نور خطی است که بر نورمحیطی توانایی غلبه خواهد داشت  و خود را نشان می دهد و لوه خاصی به نورپردازی نمای ساختمان مذکور می بخشد.

این پروژه یک نمونه از پروژه های ترکیبی از نور خطی و حجمی می باشد که علاوه بر نوع منبع نور در طیف نور نیز این تفاوت نشان داده شده است و معماری زیبای نمای این ساختمان را در شب جلوه می دهد.

Visited 1,483 times, 1 visit(s) today

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *