نورپردازی نما; اصول نورپردازی نمای ساختمان، قیمت تجهیزات (لامپ و پروژکتور)، مشاوره رایگان

نورپردازی نمای ساختمان ،در جهت جلوه بخشیدن و ایجاد هویت شبانه در ساختمان های مسکونی تجاری و اداری اجرا میشود. نورپردازی نما در انواع گوناگون از جمله ساده، ثابت، متحرک ، تک رنگ و یا مولتی کالر، و … در سبک های متنوع و توسط انواع لامپ و پروژکتور اجرا میشود.

شرکت نورپردازی ساختمان صبا آماده طراحی و اجرای نورپردازی ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری مطابق با نیاز شما،میباشد. تمامی محصولات ما بدون واسطه و مستقیماً در مجموعه صنایع روشنایی صبا تولید میگردند. در صورتی که نیاز به مشاوره رایگان جهت نورپردازی نما (نورپردازی نمای ویلا، نورپردازی نمای برج، نورپردازی نمای ساختمان های دو طبقه و …) دارید، با کارشناسان ما تماس بگیرید. در ادامه میتوانید برخی نمونه کار های ما را مشاهده کرده و همچنین با سوالات پرتکرار در زمینه نورپردازی آشنا شوید.

تماس جهت مشاوره نورپردازی نما

0912-4435978 مهندس طاهری

نمونه پروژه های نورپردازی نما

در نمونه کارهای زیر هزینه تجهیزات مصرفی در نورپردازی نما بیان شده است. از این رو شما عزیزان میتوانید با توجه به زمان پروژه برآوردی نسبی جهت هزینه نورپردازی ساختمان مدنظر خود داشته باشید.

یادآور میشویم همیشه میتوانید با ارسال عکس نمای ساختمان برای کارشناسان ما، قیمت روز تجیزات مناسب برای نمای موردنظرتان را دریافت کنید.

نورپردازی نما3

پروژه نورپردازی مجتمع اداری تجاری عالی قاپو با توجه به کاربری مجموعه، کارفرما از ابتدا اصرار به اجرای یک طرح نورپردازی خاص با ویژگی های منحصر بفرد در محدوده پروژه داشت. از آنجایی که یکی از اهداف نورپردازی در پروژه های اداری تجاری جلب هرچه بیشتر توجه ناظران و عابرین می باشد لذا می توان از نورپردازی دینامیک و متغیر برای رسیدن به این هدف بهره بود. با توجه به این توضیحات و همچنین با توجه به معماری …

نورپردازی ساختمان

این پروژه مثل خیلی از مجتمع های بزرگ در دو مرحله نورپردازی شد. بعضی از کارفرمایان ترجیح می دهند نورپردازی در دو نوبت یا بیشتر انجام شود که دو علت عمده دارد اولا به علت کاهش زمان مصرف از داربست و کاهش هزینه های مربوطه ابتدا طبقات بالایی نما آماده سازی می شود و نورپردازی ان نیز انجام می شود تا داربست زود تر …

stone facade lighting

در نورپردازی نمای سنگ و آجر بدلیل متفاوت بودن خاصیت انعکاس نور در دو جنس متفاوت توصیه می شود که از نورپردازی ترکیبی استفاده کرد. نورپردازی ترکیبی از تفاوت های پرتوهای نوری پدید می آید که ممکن است این تفاوت در طیف نور یا اصطلاحا رنگ نور باشد و یا تفاوت در شدت نور و به طور دقیق تر لومن نور چراغ ها باشد تا…

نورپردازی ساختمان نمای رومی

در قدم اول با بررسی میدانی این پروژه به این نکته می رسیم که با توجه به نورپردازی ساختمان نوساز روبرویی این پروژه ، و همچنین نور محیطی موجود نیاز به یک نورپردازی با توان بالا برای جلوه بیشتر ساختمان می باشد. همانطور که در تصویر این پروژه مشخص است یک نمای رومی با المان های ساده و پر تکرار داریم که علاوه بر تقارن شرقی –غربی ساختمان یک تقارن هم در امتداد ارتفاع ساختمان داریم به این صورت که دو طبقه اول و دوم و طبقات چهارم و پنجم نسبت به طبقه وسطی یعنی طبقه سوم متقارن هستند

نورپردازی بلوار

نورپردازی درختان بلوار مجتمع ویلایی خانه دریا این مجموعه مربوط به نورپردازی درختان یک بلوار از مجموعه ویلایی خانه دریا در شمال کشور می باشد. با توجه به درخواست کارفرما هدف از این پروژه علاوه بر روشنایی ، نیاز به نورپردازی و افزودن زیبایی شب بلوار هم بوده است که به جاذبه های گردشگری این مجموعه نیز می افزاید …

نورپردازی یادواره شهدا

مجموعه پردیس واقع در شمال شهر تهران یکی از مجتمع های پذیرایی و تفریحی زیر مجموعه ناجا می باشد که با توجه به موقعیت و امکانات موجود یکی از مراکز جذاب تفریحی مخصوصا برای خانواده های محترم ناجا می باشد. در کنار تمام جاذبه های این مجموعه مثل رستوران و آلاچیق ها و کافی شاپ و بام تهران و آب نما یک المان یادمان شهدا در مجموعه برای پاسداشت مقام

نورپردازی مجتمع مسکونی

با توجه به ارائه طرح اولیه نورپردازی از طرف کارفرما و درخواست ایشان مبنی بر نورپردازی لایت و کم نور این پروژه کارشناسان نورپردازی این مجموعه تجهیزات نورپردازی را متناسب با طرح ارئه شده طراحی و پس از تولید در مجموعه صبا در اختیار کارفرما قرار گرفت …

نورپردازی نمای ساختمان مسکونی مارینا

این مجتمع مسکونی در فلکه اول تهرانپارس و چهارراه رشید تهران قرار دارد. با توجه به بازدید میدانی و همچنین اطلاعات دریافتی از کارفرمای محترم جهت نورپردازی نمای ساختمان در این پروژه در می یابیم که یک پروژه با زیر بنای زیاد و طبقات متعدد که با توجه به اینکه نبش دو خیابان قرار دارد و یک ساختمان شمالی است یک منظره خاص و قابل توجه دارد …

نورپردازی نمای ساختمان نارین

نورپردازی ساختمان اداری تجاری نارین

قیمت نورپردازی نمای ساختمان

هزینه نور پردازی نما با توجه به برخی شرایط از جمله موارد زیر مشخص میشود:

  • مساحت نما
  • میزان سطحی که در طراحی صورت گرفته، نورپردازی شده است
  • نوع نورپردازی با توجه به طراحی
  • کیفیت تجهیزات مورد استفاده
  • شکل و شرایط نصب و …

با این حال ما در بخش نمونه کارهای صنایع روشنایی صبا تلاش کرده ایم نمونه کار های گوناگونی همراه با هزینه های صورت گرفته ارائه دهیم. مطالعه این بخش و مشاهده انواع نماهای نورپردازی شده به شما کمک میکند که برآورد خوبی نسبت هزینه نورپردازی ساختمان مد نظر خود داشته باشید.

کدام محصولات روشنایی برای نورپردازی نما مناسب است؟

در نورپردازی نمای ساختمان محصولات گوناگونی مانند، وال واشر، پروژکتور دفنی و چمنی، ریسه و نئوفلکس، انواع پروژکتورها، جت لایت و … در حالات گوناگون (نور ثابت ، RGB ، آدرس پذیر و پیکسل) مورد استفاده قرار میگیرند. در این قسمت به معرفی مختصر آنها میپردازیم.

پروژکتور LED:

پروژکتور LED 20 وات

پروژکتورها قدیمی ترین و پرکاربرد ترین ابزار در زمینه نورپردازی و روشنایی می باشند که از چینش چند ردیف منبع نور در کنار هم در قاب های خاص تولید می شوند. از پروژکتورها می توان هم در فضای داخل(Indoor) و هم در محیط بیرون (Outdoor) استفاده نمود. پروژکتورها با توجه به نوع طراحی و تولید و نصب، قادر خواهند بود که انواع پرتاب نورهای یکنواخت و سایه_روشن (Fade) و Spot light را بر روی سطح والمان مورد نظر نورپردازی در قالب نورپردازی های حجمی ، تاکیدی و … ایجاد کنند. این پروژکتور در توان های 1 تا 200 وات قابل تولید میباشند. جهت مشاهده انواع پروژکتور، به بخش پروژکتور ال ای دی مراجعه کنید.

وال واشر:

وال واشر صبا

والواشرها ابزار بسیار پرکاربردی در زمینه نورپردازی و روشنایی می باشند که از چینش خطی منابع نور در کنار هم تولید می شوند. والواشرها با توجه به نوع طراحی و تولید و نصب، قادر خواهند بود که انواع پرتاب نورهای یکنواخت و سایه و روشن (Fade) و Spot light را بر روی سطح والمان مورد نظر نورپردازی ایجاد کنند. همچنین با تغییر تراکم LED ها در واحد طول والواشر می توان شدت نور آنها را متناسب با طرح و برنامه نورپردازی و روشنایی تغییر داد. والواشرها قابلیت تولید انواع زاویه پرتاب نور متناسب با طرح نورپردازی برای انواع نورپردازی های خطی، حجمی، تاکیدی و …. را به کمک تعیین لنزهای مصرفیشان را دارند که برای ایجاد انواع طراحی ها و برنامه های نورپردازی بسیار مناسب هستند. انواع وال واشر را در توان ها و اندازه های گوناگون ببینید.

پروژکتور دفنی:

پروژکتور دفنی توکار 24 وات

پروژکتور های دفنی قابلیت نصب توکار در کف کار را دارند و این مزیت را دارند که دیگر بر روی سطح کار فضایی را اشغال نکنند و برای عابرین مزاحمت ایجاد نکنند. از این محصولات بیشتر در پای ستون ها و المان هایی از نما استفاده می شود که ااز کف شروع شده اند و در راستای قائم بالا رفته اند. با توجه به خصوصیات چراغ های دفنی و اینکه قابلیت چرخش و تغییر زاویه پرتاب نور پس از نصب پروژکتور دفنی وجود ندارد این محصول صرفا توانایی استفاده در نورپردازی حجمی و تاکیدی با نور Fade را دارد. البته امروزه با ورود واواشرهای دفنی امکان استفاده آز آنها در نورپردازی خطی نیز بوجود آمده است. انواع پروژکتور دفنی را ببینید.

چراغ چمنی:

چراغ چمنی نیزه دار

پروژکتورهای چمنی نیز محصولات روکاری هستند که عمدتا برای روشنایی و نورپردازی فضای سبز و درختان و بته ها را دارند. نصب آنها بسیار ساده بوده و با پایه نیزه ای شکل خود در باغچه ها نصب میشوند.

انواع پروژکتور چمنی را ببینید.

جت لایت:

جت لایت

با پیشرفت در ساخت انواع عدسی ها و لنزها و افزایش بهره گیری از آنها در صنعت LED محصولات خاصی پدید آمده اند که با وجود توان مصرفی کم LED قدرت پرتاب نور بالایی دارند. این محصولات توانایی تولید نور خطی در راستای پرتاب نور را دارند که در نتیجه محصولات ایده آلی برای نورپردازی ستون های بلند و المان های مرتفع می باشند. نورخطی این محصولات به کندی Fade می شوند و به همین دلیل پرتاب نور بالایی دارند. یکی دیگر از موارد خاص مصارف این محصولات استفاده از آنها درون شیارهای طولی در نماها می باشد که با توجه به محبوس شدن نور در بین شیار موجب برد بالاتر نور در شیارها می شود. جت لایت ها در قالب های متفاوتی با اندازه و شکل های گوناگونی برای کاربردهای متفاوتی تولید می شود اما ماهیت همه آنها بر مبنای قرارگیری LED ها بر روی کانون عدسی های قوی می باشد. پرتاب نور جت لایت ها تا 50 متر نیز میرسد. (انواع جت لایت را ببینید)

ریسه ال ای دی و نئوفلکسی:

ریسه LED

ریسه ال ای دی مخصوص نورپردازی نما به روش خطی می باشد. ریسه ها و نئوفلکسی ها ساختار مشابهی دارد. ولی تفاوت هایی در کاربرد آنها وجود  دارد . ریسه ها بر پایه SMD تولید می شوند و توانایی پرتاب نور تا شعاع زیر یک متر را دارند. نور این محصولات به صورت FADE بر روی سطوح تابیده می شود و با توجه به مقیاس طول بالا نسبت به پهنای کم نور مناسب برای نورپردازی نما خطی هستند. همچنین از این محصولات در محیط Indoor و در نور مخفی ها و رابیز کاری ها به منظور روشنایی محیطی استفاده می شود. از ریسه های IP66  نیز می توان در نورپردازی نما و به خصوص در شیارهای سنگکاری شده به عنوان نورمخفی استفاده کرد . نئوفلکسی ها محصولات خاص تری هستند که بیشتر نورپردازی نما ها کاربرد دارند که یک نورخطی کاملا یکنواخت را تولید کرده و با توجه به ساختار خود دارای قابلیت اطمینان بیشتری نسبت به ریسه ها برای مصرف در محیط Outdoor هستند.

پیکسل:

والواشر

به هر واحد نوری که قابلیت دستور گرفتن از یک سیستم کنترل مرکزی مانند DMX یا یک سیستم کامپیوتری یا هرگونه مرکز کنترل دیگری را داشته باشد یک پیکسل نوری می گویند. هر پیکسل نوری این قابلیت را دارد که با دستور گرفتن از سیستم کنترل مرکزی ۱۶ میلیون رنگ مختلف را ایجاد کرده و تصاویر و مناظر مختلفی بر روی نما پدید آورد. این واحد نوری (پیکسل) با توجه به سلیقه معمار نور و طراحی نورپردازی نما می تواند در اشکال و قاب های مختلف از جمله تیوپی ، وال واشر ، پروژکتور و … تولید گردد. انواع نورپردازی هوشمند و آدرس پذیر با قابلیت تغییر رنگ توسط انواع سیستم های RGB و پیکسل صورت میپذیرد.

از جمله ویژگی های نورپردازی توسط صنایع روشنایی صبا اجرای موزیکال نورپردازی ساختمان های تجاری و … می باشد. گروه نورپردازی صبا که زیرمجموعه صنایع روشنایی صبا می باشد آماده طراحی و اجرای انواع پروژه های نورپردازی مانند ساختمانهای اداری ، تجاری ، مسکونی مانند هتل ها ، رستوران ها ، نمایشگاه ها و غیره می باشد.

مراحل نورپردازی نما

به طور خلاصه مراحل تولید محصولات نورپردازی نما در مجموعه صنایع روشنایی صبا به قرار زیر است:

  1. تماس از طرف شما و ارسال تصاویر ساختمان و در صورت امکان طراحی 3D نمای روز پروژه (با توجه به شرایط پروژه در صورت نیاز بازدید حضوری انجام میشود)
  2. بررسی تصاویر توسط کارشناسان صبا و ارائه بهترین پیشنهاد جهت نورپردازی نما (با توجه به شرایط پروژه در صورت نیاز طراحی نمای شب ارائه میشود)
  3. تایید پیشنهاد توسط شما و سفارش ساخت محصولات
  4. با توجه به نوع تجهیزات، محصولات از 3 تا 14 روز کاری بعد از تایید آماده شده و خئمت شما ارسال میگردد.
  5. با توجه به شرایط پروژه و نظر شما، صنایع روشنایی صبا آمادگی لازم جهت اعزام تیم نصب متبحر را دارد.

رنگ یا طیف نور مناسب برای نمای شما

طراح و نورپرداز با توجه به شرایط ساختمان بهترین محصولات را ارائه میدهند. ولی نکات کلی زیر برای انتخاب نور مناسب وجود دارد:

  • در ساختمان هایی با نمای کلاسیک یا رومی (جنس نما غالباً سیمان، سنگ تراورتن و … میباشد.) طیف های نوری آفتابی، نچرال و مهتابی (از 3000 تا 6000 کلوین) مناسب میباشند.
  • در ساختمان هایی با نمای مدرن (غالباً با ترکیب سنگ، چوب ترموود، آجر، شیشه، کامپوزیت و …) ترکیب نورهای گرم مانند امبر (انبه ای یا کهربایی) و نورهای کلوین بالا مناسب است.
  • در نماهای مدرن با رنگ خاص (آبی، قرمز، بنفش و …)میتوان برای طراحی نورپردازی نمای شب از نمای روز الهام گرفت

در کدام مرحله از ساخت باید جهت نورپردازی اقدام کرد؟

بعد از طراحی نمای روز و پیش از شروع به اجرای آن باید اقدامات اولیه جهت نورپردازی نمای شب را انجام داد. (اقداماتی نظیر لوله گذاری و کابل کشی با توجه به طراحی صورت گرفته)

امکان نورپردازی در ساختمان ساخته شده (قدیمی) وجود دارد؟

نورپردازی ساختمان های ساخته شده فرآیندی پیچیده تر و سخت تر از نماهایی در حال ساخت دارد. برخی از چالش های نورپردازی ساختمان های قدیمی کابل کشی روکار و عدم وجود داربست میباشد. با این حال امکان نورپردازی نمای اینگونه ساختمان ها وجود داردو ولی بهتر است طراحی و انتخاب محصول به گونه ای صورت پذیرد که حداقل نیاز به کابل روکار و راپل من باشد.

ضمانت محصولات روشنایی چگونه است؟

کلیه محصولات صنایع روشنایی صبا دارای یک سال گارانتی میباشند. همانطور که میدانید گاهی چراغ های نورپردازی در محل هایی نصب میشوند که دسترسی به آنها بدون داربست به سادگی میسر نیست. معمولاً تعویض محصولات بعد از پایان اجرای نما مستلزم هزینه های زیادی میباشد. از این رو کلیه محصولات نورپردازی نمای ساختمان در مجموعه صبا با بهترین مواد اولیه موجود تولید میشوند تا مدت ها نیازی به تعویض و یا تعمیر نداشته باشند.

گارانتی محصولات صبا به دو صورت ارائه میشود:

با توجه به شرایط پروژه در صورتی که نصب محصولات روشنایی بر عهده تیم نصب گروه روشنایی صبا بوده باشد، کلیه هزینه های باز کردن و نصب مجدد محصول مورد نظر بر عهده گروه روشنایی صبا میباشد.

در صورتی که از محصولات صنایع روشنایی صبا در نورپردازی استفاده شده باشد ولی اجرای کار بر عهده کارفرمای محترم بوده باشد، محل تحویل و دریافت محصول دفتر فروش صنایع روشنایی صبا میباشد.

اصول نورپردازی نما

یکی از پرسش های مشتریان صبا نحوه چیدمان و نصب اصولی چراغ های نورپردازی میباشد. در این قسمت تلاش میکنیم به طور خلاصه مهمترین نکات را جهت نورپردازی تاکیدی و یا حجمی بیان کنیم. در هنگام طراحی و نصب چراغ چند نکته زیر باید مدنظر باشد:

  • تاثیر رنگ و شدت نور
  • پنهان بودن منابع نور
  • هماهنگی نور با متریال ساختمان
  • برجسته کردن عناصر نما

توضیحاتی پیرامون طراحی و نصب تجهیزات نورپردازی نما

  • اگر لازم باشد که ساختمان را به لحاظ حجمی معرفی کنیم، شدت نور تابیده شده از جهات مختلف باید متفاوت باشد. گرچه تغییر در رنگ نور یکی از راه هایی است که به کمک آن میتوان حجم اشیاء را معرفی کرد. اما بدلیل اینکه معمولا در سطح خارجی ساختمان ها کمتر از نور رنگی استفاده می شود، تغییر در شدت نورهای تابیده از جهات مختلف در بیشتر موارد راه مناسب تری به نظر می رسد.
  • به منظور تقویت فرم بین سطوح متفاوت در یک حجم، باید تفاوت در درخشندگی لحاظ شود. (Tregenza, 1998,105) روشن کردن همه جزئیات یک ساختمان به طوری که درخشندگی همه آنها یکسان باشد مطلوب نیست. تضاد در شدت روشنایی سطوح و حجم های یک ساختمان در صورتی که نسبت مطلوبی با هم داشته باشند موجب ارتقای کیفیت بصری آن می شود. به تجربه ثابت شده است در صورتی که نسبت های درخشندگی بین سطوح مختلف یک ساختمان، از نسبت های لگاریتمی پیروی کند تاثیر بصری مطلوبی خواهد داشت.
  • به منظور روشن کردن عناصر عمودی مانند ستون ها، پروژکتور LED یا به طور کلی تجهیزات نورپردازی نمای ساختمان طوری تعبیه شود که در یک سمت ستون سایه های کوچکی ایجاد شود. زاویه منبع نور به عمق عناصر بستگی دارد. اگر این زاویه کم باشد، سایه ها افراطی خواهند بود. در صورتی که طراح بخواهد سایه های تیز و عمیق ایجاد شده را نرم و ملایم کند می تواند از جهت مقابل، نور دیگری به آنها بتاباند.(Tregenza,1998,105)
  • به وسیله نور بر عناصر شاخص و هویت بخش ساختمان و هویت بخش ساختمان تاکید می کنیم، مانند نورپردازی گنبد و مناره ها در مسجد.هرچه نور به نمای ساختمان نزدیک تر باشد، به دلیل وجود کنتراست بیشتر و تاکید بر بافت مصالح و جزئیات ساختمان ظاهر دراماتیک تری خواهیم داشت. در صورتی که نمایش رنگ ساختمان در نظر طراح اهمیت داشته باشد، لازم است از منابع نوری استفاده شود که رنگ دهی خوبی داشته باشند.
اصول نورپردازی نمای ساختمان
موقعیت منبع نور جهت روشن کردن سطوح به طور یکنواخت
اصول نورپردازی نمای ساختمان
نزدیک کردن منبع نور به نمای ساختمان جهت تاکید بر بافت و جزئیات نما

برگرفته از نور و احیای مناظر شبانه ، اصول نورپردازی نمای ساختمان (مهرنوش غفار زاده وجدانی)

Visited 10,117 times, 10 visit(s) today