محصولات عمومی
محصولات سفارشی
محصولات پزشکی
پروژکتور مادون قرمز
پروژکتور 100 وات واید (برد دیتا تا 2 کیلومتر) دریافت توسط گیرنده IR
پروژکتور مادون قرمز
پروژکتور مادون قرمز
پروژکتور مادون قرمز 126 وات (بدون نوسان جهت دوربین سرعت شاتر بالا)
پروژکتور مادون قرمز
پروژکتور مادون قرمز 150 وات (تشخیص پلاک ، مشاهده جاده ، حفاظتی ، کمک به اسپیددام )
پروژکتور مادون قرمز
پروژکتور مادون قرمز (IR)
پروژکتور IR (مادون قرمز) نوعی از نورافکن می باشد که موجب روشنایی نامحسوس محیط میشود. این نوع پروژکتور محیط را با امواج الکترومغناطیس با طول موج 850 نانومتر روشن می کند. این طول موج در گستره امواج مادون قرمز قرار دارد. امواج مادون قرمز در گستره بینایی چشم انسان نیست. و فقط دوربین های مخصوص دید در شب این امواج را تشخیص میدهند. در نتیجه روشنایی تولید شده توسط پروژکتور های IR را انسان با چشم غیرمسلح تشخیص نمیدهد. کاربردهای این نوع پروژکتور ها تقویت دید در شب دوربین های مدار بسته ،بهبود کیفیت تصاویر دوربین های ANPR ، شکار، کاربردهای نظامی و … می باشد. در ادامه انواع پروژکتورهای IR و پروژکتور پلاک خوان تولید شده توسط صنایع روشنایی صبا را در توان های مختلف جهت استفاده در محیط هایی با اندازه های گوناگون را مشاهده میفرمایید
انواع طول موج فرو سرخ ( مادون قرمز )
امواج فرو سرخ یا مادون قرمز در دسته طول موج نامریی از طیف ۷۴۰ نانومتر الی ۹۴۰ نانومتر میباشد
امواج فروسرخ نوعی از امواج الکترومغناطیسی هستند که بعد از برخورد با جسم موجب گرم شدن آن میشود . این امواج دستهای از پرتوهای نامرئی خورشید هستند. به همین سبب وقتی در مقابل نور خورشید قرار میگیریم احساس گرما میکنیم. این امواج دارای طول موج بیش تر از امواج مرئی و بسامد (فرکانس) کمتر از آنها هستند. به همین دلیل در نمودار طیف الکترومغناطیس بعد از امواج مرئی قرار دارد. این امواج در نمودار بعد از رنگ قرمز در امواج مرئی، که کمترین شکست را نسبت به بقیهٔ رنگها دارد قرار میگیرد. به همین سبب به آنها امواج فروسرخ یا مادون قرمز میگویند. کسب اطلاعات بیشتر درباره امواج فروسرخ
از آنجاییکه طول موج این امواج در طیف بینایی چشم قرار ندارد. لذا از این نوع نور در ساخت پروژکتور های مادون قرمز استفاده می گردد. این نوع پرژکتورها جهت دید بهتر در تاریکی مورد استفاده می گیرد. زیرا با استفاده از دوربین ها می توان تاثیر این امواج بر روشنایی محیط را دید و بدون اینکه سایر موجودات واقع در آن محیط متوجه شوند محیط مذکور را روشن نمود.
اینگونه پروژکتور ها جهت کاربردهای گوناگون از جمله شکار ، پزشکی ، پلیسی و نظامی ، نجوم ، آزمونهای غیرمخرب ، آشکارساز شعله ، باستانشناسی و … مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین از مهمترین کاربرد های آن تقویت دید در شب دوربین های مداربسته می باشد. بهبود کیفیت تصاویر دوربین های ANPR (دوربین پلاک خوان) با استفاده از پروژکتورهای مادون قرمز صورت می پذیرد.
همچنین مدل های DC این پروژکتورها قابلیت روشن شدن توسط برق ماشین و استفاده به عنوان نور نامرئی جهت شکار را نیز دارا می باشند. ( پروژکتور شکاری )
پروژکتور IR (مادون قرمز) در اندازه ها و توان های مختلف و همچنین دو نوع LED وSMD تولید شده اند. که با توجه به کاربردهای مختلف اندازه و توان آن انتخاب می گردد.
دوره کاری ( تناوب ) duty cycle
Duty Cycle در پروژکتور مادون قرمز، درصد زمانی است که دستگاه در یک بازه مشخص روشن باقی میماند. بهعنوان مثال، اگر LEDهای IR برای ۵ میلیثانیه روشن و ۱۵ میلیثانیه خاموش باشند، Duty Cycle برابر ۲۵٪ خواهد بود.
نکات فنی قابل توجه:
-
کاهش حرارت: Duty Cycle پایینتر به کاهش دمای کاری پروژکتور کمک میکند، که در نتیجه به افزایش طول عمر LEDها منجر میشود.
-
بهینهسازی انرژی: در کاربردهایی که نیاز به روشنایی دائم نیست، مانند سیستمهای تشخیص حرکت، Duty Cycle متغیر به کاهش مصرف انرژی کمک میکند.
-
سازگاری با دوربینهای دید در شب: برخی از دوربینها برای همزمانی بهتر با نور IR نیاز به پالسهای مشخص دارند. در این موارد، Duty Cycle و فرکانس پالس بسیار مهم هستند.
طول تناوب به معنی میزان زمان روشن و خاموش شدن لحظه ای میباشد.
دوره کاری (Duty Cycle) در پروژکتورهای طراحی شده با ورودی ۱۲ ولت در مجموعه صنایع روشنایی صبا دارای 100% می باشد.
دوره کاری به معنی نسبت زمان کاری به کل زمان بازه می باشد. شکل مقابل معنی دوره کاری یا Duty Cycle را روشن می سازد.
در پروژکتور مادون قرمزدوره کاری 100 درصد به این معنی است که در کل زمان دوره تناوب پروژکتور روشن می باشد. به همین دلیل در سرعت های بالا احتمال اینکه در آن فریمی که دوربین از وسیله نقلیه عکس میگیرد، پروژکتور خاموش باشد ازبین میرود.
-
محور افقی: زمان (Time)
-
محور عمودی: وضعیت روشن/خاموش پروژکتور
-
چند خط مختلف با Duty Cycleهای مختلف (مثلاً 20%، 50%، 80%)
نور پروژکتور مادون قرمز با چشم قابل رویت است
خیر. طول موج پروژکتورهای مادون قرمز 850nm می باشد. چشم انسان قدرت تشخیص امواج الکترومغناطیس با طول موج های بین 400 تا 700 نانومتر را دارد. بنابراین نور پروژکتور IR با چشم غیر مسلح قابل رویت نیست. و برای این کار به دوربین های مخصوص دید در شب مانند دوربین های شکاری ، دوربین های مداربسته در حالت night mode و … نیاز است.
تصاویر در تصویر برداری در حالت دید در شب چگونه هستند؟
تصویربرداری تحت نور مادون قرمز به صورت سیاه و سفید است. این مورد بدلیل ماهیت تصاویر رنگی میباشد. تحت تابش نور مرئی، هر جسم با توجه به مواد تشکیل دهنده آن طول موج های مشخصی را بازتابش میکند و رنگ آن جسم با توجه به رنگ طول موج بازتابیده شده مشخص میشود. (طول موج نور مرئی بین 400 تا 700 نانومتر بوده و تمامی رنگ هایی قابل رویت در این باز قرار دارد). در تصویر برداری مادون قرمز فقط یک طول موج وجود دارد (850 نانومتر). بنابراین تصاویر فقط در یک رنگ دیده میشوند.
انتخاب زاویه تابش در پروژکتور مادون قرمز و نوع LED
با توجه به فاصله محل نصب دوربین با محل عبور خودرو ( عموما ۱۸ متر الی ۲۴ متر ) و یا افراد میبایست از لنز اپتیکی استفاده نمود
شکل زیر نشان دهنده نحوه انتخاب زاویه تابش در پروژکتور های کنار جاده یا اتوبان جهت خواندن پلاک وسایل نقلیه می باشد .
در تولید چراغ و پروژکتورهای IR صنایع روشنایی صبا از باکیفیت ترین ال ای دی مادون قرمز استفاده شده است.